Проблеми історії та сучасності єврейської думки: найновіша англомовна історіографія. - Козерод, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Стаття О.В. Козерода «Проблеми історії та розвитку єврейської думки: найновіша англомовна історіографія» є першим комплексним дослідженням історії та розвитку сучасної історіографії єврейської думки. Вона містить важливу інформацію щодо нових видань, присвячених цій проблемі. До статті увійшов аналіз найбільш цікавої англомовної літератури щодо проблем єврейської релігійної та світської думки. У підсумку сформульовані основні висновки щодо перспективних напрямів дослідження єврейської думки в сучасний історичний період.
Ключові слова: єврейська філософія, кабала, історія, думка. Статья О.В. Козерода «Проблемы истории и развития еврейской мысли: новейшая англоязычная историография» является первым комплексным исследованием, посвященным современной историографии истории и развития еврейской мысли. Статья содержит анализ различных аспектов исследования еврейской мысли в 2008-2009 годах в современной
англоязычной историографии. Исследуются наиболее известные работы по проблемам еврейской религиозной и светской мысли. В результате сформулированы выводы, касающиеся основных направлений дальнейшего развития еврейской мысли в современный исторический период.
Ключевые слова: еврейская философия, кабала, история, мысль. Article of O.Kozerod «History and Development of Modern Historiography of Jewish Thought» is the comprehensive research of the History and Development of Modern Historiography of Jewish Thought, considered the most important facts about new books about Jewish Thought. It also includes analysis of the most impotent literature about Jewish Philosophy of English-Speaking World. As a result there are conclusion are formulated on the basic problems of Development of Modern Historiography of Jewish Thought.
Keywords: Jewish, Philosophy, Kabala, Galevi, Jewish Thought.