Антиунійний вектор діяльності Холмського православного Свято-Богородичного братства. - Шеретюк, Р.М. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Р. Шеретюк «Антиунійний вектор діяльності Холмського православного Свято-Богородицького братства в останній чверті ХІХ ст.» розкриваються особливості антиунійної діяльності Холмського православного Свято-Богородицького братства в останній чверті ХІХ ст., зокрема, аналізуються засоби і методи цієї діяльності, спрямовані на виховання місцевого населення «в дусі православ’я і російської народності». В статье Р. Шеретюк «Антиунионный вектор деятельности Холмского православного Свято-Богородицкого братства в последней четверти ХIХ века» исследуется антиунионный вектор деятельности Холмского православного Свято-Богородицкого братства в последней четверти ХIХ в., в частности, средства и методы, направленные на воспитание местного населения «в духе православия и русской народности». This article R. Sheretyuk «Antiunion sphere of activities of Holm Orthodox Saint Bogorodyts’kiy confraternity in the last quarter of the XIX century» researches the antiunion sphere of activities of Holm Orthodox Saint Bogorodyts’kiy confraternity in the last quarter of the XIX century especially means and methods that aimed at the upbringing the local residents «in the spirit of Orthodoxy and Russian nationality».