Діяльність польських релігійних організацій на території Правобережної України в 20-ті роки ХХ століття. - Жуковський, О.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті О.І. Жуковського «Діяльність польських релігійних організацій на території Правобережної України у 20-ті рр. ХХ ст.» на основі архівних документів вперше в українській історіографії проаналізована діяльність польських етнічних релігійних організацій Правобережної України у 20-ті рр. ХХ століття.
Ключові слова: польська етнічна меншина, костел, ксьондз, польські католицькі гуртки. В статье А.И. Жуковского «Деятельность польских религиозных организаций на территории Правобережной Украины в 20-е гг. ХХ ст.» на основании архивных документов впервые проанализирована деятельность польских етнических религиозных организаций Правебережной Украины в 20-е гг. ХХ ст.
Ключевые слова: польская етническая меньшина, костел, ксендз, польские католические кружки. In the article of O.I. Zhukovskyi «The Activity of the Polish Religious Organisations on the Territory of the Right-Bank Ukraine in the 20-s of the XXth century» an attempt to analyse the work of the Polish ethnical religious organisations in the Right-Bank Ukraine in the 20-s of the XXth century on the basis of the archive documents has been made firstly in the Ukrainian historiography.
Key words: Polish ethnical minority, Roman Catholic church, Roman Catholic priest, Polish Catholic organisations.