Римо-католицьке духовенство Правобережної України в польському національно-визвольному русі. - Буравський, О.А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті О.А. Буравського «Римо-католицьке духовенство Правобережної України в польському національно-визвольному русі (кінець XVIII – перша чверть XIX ст.)» на основі вперше введених до наукового обігу архівних документів проаналізовано участь римо-католицького духовенства Правобережної України в польському національно-визвольному русі кінця XVIII – першої чверті XIX ст.
Ключові слова: римо-католицьке духовенство, Правобережна Україна, польський національно-визвольний рух, повстання, російське самодержавство. В статье А.А. Буравского «Римско-католическое духовенство Правобережной Украины в польском национально-освободительном движении (конец XVIII - первая четверть XIX века)» на основе впервые введенных в научный оборот архивных документов проанализированы участие римо-католического духовенства Правобережной Украины в польском национально-освободительном движении конца XVIII - первой четверти XIX в.
Ключевые слова: римо-католическое духовенство, Правобережная Украина, польское национально-освободительное движение, восстания, российское самодержавие. The article O. Buravskiy «The Roman Catholic Clergy of the Right-Bank Ukraine in the Polish National Liberation Movement (the end of the XVIIIth century – the first quarter of the XIXth century)» analyses the participation of the Roman Catholic clergy of the Right-Bank Ukraine in the Polish national liberation movement at the end of the XVIIIth century – the first quarter of the XIXth century on the basis of the archive documents first introduced into scientific use.
Key words: Roman Catholic clergy, the Right–Bank Ukraine, Polish national liberation movement rebellion, Russian autocracy.