Релігійно-філософська складова японських будо (на приклады Айкідо). - Гераськов, С.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Гераськова Сергія Вадимовича „Релігійно-філософська складова японських будо (на прикладі айкідо)” проведено релігієзнавчий аналіз феномена айкідо, що представляє японські будо. Показано, що релігійно-філософські ідеї мали сильний вплив на розвиток айкідо з моменту його появи. Автором зроблено висновок про те, що будо в цілому і айкідо зокрема не могли існувати поза межами духовного підґрунтя, і те, що це має фундаментальне значення для адекватного сприйняття будо.