Римо-католицьке духовенство Правобережної України в умовах репресивної політики російського самодержавства в 30-х рр. ХІХ століття. - Буравський, О.А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Буравського О.А. “Римо-католицьке духовенство
Правобережної України в умовах репресивної політики російського
самодержавства в 30-х рр. XIX ст.” на основі архівних документів
проаналізовано участь римо-католицького духовенства в польському
національно-визвольному русі в умовах репресивної політики російського
самодержавства на Правобережній Україні в 30-х роках XIX ст.
Ключові слова: римо-католицьке духовенство, Правобережна Україна,
польський національно-визвольний рух, російське самодержавство. В статье Буравского А.А. “Римско-католическое духовенство
Правобережной Украины в условиях репрессивной политики российского
самодержавия в 30-х гг. XIX в.” на основе архивных документов
проанализировано участие римско-католического духовенства в польском
национально-освободительном движении в условиях репрессивной политики
российского самодержавия на Правобережной Украине в 30-х гг. XIX в.
Ключевые слова: римско-католическое духовенство, Правобережная
Украина, польское национально-освободительное движение, российское
самодержавие. Іn the article of Buravskyi O.A. “The Roman Catholic Clergy of the Right-Bank
Ukraine in the Repressive Policy of Russian Autocracy in the 30s XIXth century” on the
basis of the archive documents the article analyses the participation of the Roman Catholic clergy of
the Right-Bank Ukraine in the Polish national liberation movement in the context of Russian
autocracy repressive policy in the 30s of the XIXth century.
Key words: Roman Catholic clergy, the Right–Bank Ukraine, Polish national liberation
movement, Russian autocracy.