Методи і засоби боротьби з релігійними громадами протестантів у 50-60-х роках ХХ століття в Україні. - Ніколаєнко, В.О. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Стаття В.О. Ніколаєнка «Методи і засоби боротьби з релігійними
громадами протестантів у 50 – 60-і рр. ХХ ст. в Україні» присвячена аналізу
методів і засобів боротьби влади з протестантськими громадами, досліджується
робота комісій сприяння виконанню законодавства про культи.
Ключові слова: протестантські громади, комісії сприяння, держава,
церква, антирелігійна кампанія. Статья В.А. Николаенка «Методы и средства борьбы с
религиозными общинами протестантов в 50 – 60-х годах ХХ ст. в Украине»
посвящена анализу методов и средств борьбы власти с протестантскими
общинами, исследуется работа комиссий содействия исполнению
законодательства о культах.
Ключевые слова: протестантские общины, комиссии содействия,
государство, церковь, антирелигиозная кампания. Victor Nikolayenko: Methods and facilities of fight against religious
communities of protestants in the 50 – 60th years of ХХ century in Ukraine. In
Victor Nikolayenko article «Methods and facilities of fight against religious
communities of protestants in the 50 – 60th years of ХХ century in Ukraine» methods
and facilities of fight of power against protestant communities are analyses, work of
commissions of assistance implementation of legislation about cult is probed.
Keywords: protestants communities, commissions of assistance, state, church
antireligious campaign.