Римо-Католицька Церква в контексті міжконфесійних відносин на Правобережній Україні в другій половині ХІХ ст. - Буравський, О.А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
БуравськийО.А. «Римо-Католицька Церква в контексті міжконфесійних відносин
на Правобережній Україні в другій половиніХІХст.». У статті на основі вперше введених до
наукового обігу архівних документів проаналізовано особливості міжконфесійних
відносин між католизизмом і православ’ям на Правобережній Україні в другій половині ХІХст.
в умовах панування в регіоні російського самодержавства.
Ключові слова: Римо-Католицька Церква, Правобережна Україна, римо-
католицьке духовенство, російське самодержавство. Буравський А.А. «Римско-Католическая Церковь в контексте межконфессиональных
отношений на Правобережной Украине во второй половине XIX в.». В статье на основании
впервые введенных в научный оборот архивных документов проанализировано
особенностимежконфессиональных отношений между католицизмом и
православием на Правобережной Украине во второй половине XIX в. в условиях
господства в регионе российского самодержавия.
Ключевые слова: Римско-Католическая Церковь, Правобережная Украина,
римско-католическое духовенство, российское самодержавие. Buravsky О.A. «The Roman Catholicism as viewed in the context of interdenominational
relationships on the Right-Bank Ukraine in the second part of the XIXth century». Basing on the
newly introduced documents, the article highlights the peculiarities of interdenominational
relationships between the Roman Catholicism and the Orthodox Church on the Right-Bank
Ukraine in the second half of the XIXth century as determined by the Russian Empire
autocratic regime.
Key words: Roman Catholicism, the Right-Bank Ukraine, the Roman Catholic clergy, the
Russian Empire autocracy.