Синтетичні неорелігії як прояв постмодерної парадигми - Ювсечко, Я.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
У статті Ярослава Ювсечка «Синтетичні неорелігії як прояв постмодерної
парадигми» на прикладі синтетичних неорелігій досліджуються новітні релігійні рухи
як продукт сучасного етапу розвитку суспільства, в якому панує постмодерністська
парадигма. Автором проаналізовано догматику та світогляд віруючих неорелігій.
Зроблено висновок, що віровчення та діяльність синтетичних неорелігій є тотожними
основнимпостмодернимпринципам. В статье Ярослава Ювсечко «Синтетические неорелигии как проявление
постмодернистской парадигмы» на примере синтетических неорелигий
исследуются новые религиозные движения как продукт современного этапа развития
общества, в котором преобладает постмодернистская парадигма. Автором
проанализирована догматика и мировоззрение верующих неорелигий. Сделаны
выводы, что вероучение и деятельность синтетических неорелигий отвечают
основнымпостмодернистскимпринципам. In the article of Yaroslav Yuvsechko «Synthetic religions as the display of postmodern
paradigm» on the example of synthetic religions author analyzes a new religion movements
as a product of the present stage of a society’s progress, in which the postmodern paradigm
dominates. Author analysed the new religion’s dogmatic and a world-viewing of their
believers. The conclusion is that the dogmas and the activity of synthetic religions are identical
to the basic postmodern’s principles.