Роль підприємств малого і середнього бізнесу в трансформації економіки України - Каїра, З.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2004)
Економічний розвиток підприємств малого бізнесу в Україні стримується багатьма перешкодами. Для прискорення розвитку малого і середнього бізнесу в Україні розроблено численні програми як результат інвестицій зарубіжних урядів і підприємців. Малі підприємства є необхідною частиною ринкової економіки, і сталий розвиток економіки України залежить від живучості малого і середнього бізнесу в складних умовах ринкової трансформації. Для ускорения развития малого и среднего бизнеса в Украине были разработаны многочисленные программы как результат инвестиций зарубежных правительств и предпринимателей. Малые предприятия являются необходимой частью рыночной экономики, и устойчивое развитие экономики Украины зависит от живучести малого и среднего бизнеса в сложных условиях рыночной трансформации. Expansion of the small business in Ukraine is restrained by a great number of obstracles. Various programs are worked out to the development of small and medium enterprises in Ukraine. These programs are developed due to the investments of the foreign governments and enterpreneurs. Small enterprises are an essential part of the market economy, and Ukraine's economy sustainable development depends on vitality of small and medium business under difficult conditions of market transformation. The state passes the laws to support the small entrepreneurship. However, these actions need a definite attention and should be accelerated.