Релiгiйно-моральне формування особистостi молодшого школяра: релiгiєзнавчий аналiз проблеми - Ковцуняк, С. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Свiтлана Ковцуняк. Релiгiйно-моральне формування особистостi молодшого школяра: релiгiєзнавчий аналiз проблеми. Дослiдження присвячене релiгiєзнавчому аналiзу проблеми впровадження системи релiгiйного навчання й виховання в сензитивному перiодi формування моральностi особистостi - молодшому шкiльному вiцi. Автор висвiтлює мiсце та роль альтернативних пiдходів у системному впровадженні релiгiйно-морального виховання засобами християнськоi етики. Ключовi слова: духовнiсть, релiгiйнiсть, полiконфесiйнiсть, християнська моральнiсть, християнська етика, молодшийшкiльний вiк. Светлана Ковцуняк. Религиозно-нравственное формирование личности младшего школьника: религиоведческий анализ проблемы. Исследования посвященное религиоведческому анализу проблемы внедрения системы религиозного обучения и воспитания в сензитивном периоде формирования нравственности личности - младшем школьном возрасте. Автор освещает место и роль альтернативных подходов в системном внедрении религиозно-нравственного воспитания средствами христианской этики. Ключевые слова: духовность, религиозность, поликонфессиональность, христианская нравственность, христианская этика, младшийшкольный возраст. Svіtlana Kovtsunyak. Religious and moral formation of personality junior student: religious analysis of the problem. Studies devoted to theological analysis of the problems of introducing a system of religious education and upbringing in a sensitive period of formation of a moral person - the primary school age. The author covers the place and role of alternative approaches to implementing a system of religious and moral education by means of Christian ethics. Key words: spiritual, religious, confessional, Christian morals, Christian ethics, the junior school age.