Построение свободной от радикалов Φ-функции для шара и неориентированного многогранника - Стоян, Ю.Г.; Чугай, А.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Для аналітичного опису відносин включення, перетинання і торкання кулі та неорієнтованого багатогранника, який допускає афінні перетворення трансляції та повороту, будується Φ-функція, вільна від радикалів. Вона може бути використана для математичного моделювання задач оптимального розміщення куль та неорієнтованих багатогранників. For the analytical description of the relations of inclusion, intersection, and contact for a sphere and a non-oriented polytope, which allows affine translation and rotation transformations, a Φ-function free of radicals is constructed. The Φ-function can be used for the mathematical modeling of problems of optimal packing of balls and non-oriented polytopes.