О расчете закритического поведения цилиндрических гофрированных оболочек при внешнем давлении - Семенюк, Н.П.; Жукова, Н.Б.; Иванова, Н.И. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано методику розрахунку стійкості та закритичної поведінки довгих гофрованих незамкнених оболонок на основі кубічного варіанту нелінійної теорії оболонок типу Тимошенка. За допомогою принципу можливих переміщень отримано систему нелінійних диференційних рівнянь, для лінеаризації якої застосовується модифікований метод послідовних навантажень. Розв'язок крайової задачі одержано з використанням методу дискретної ортогоналізації. Наведено приклади чисельних розрахунків. The technique of calculation of the stability and the post-buckling behavior of long corrugated open-ended shells within a cubic version of the Timoshenko-type theory of shells is offered. With the help of the virtual displacement principle, the system of nonlinear differential equations is obtained. For its linearization, the modified incremental method is used. The solution of the boundary-value problem is obtained with the use of the discrete orthogonalization method. The examples of numerical calculations are given.