Остракоды плиоценовых отложений Керченского полуострова - Коваленко, В.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглядаються особливості поширення пізньоміоценово-пліоценових відкладів Керченського півострову на підставі вивчення остракод з кернового матеріалу свердловин, які були пробурені в північно-західній його частині: св. № 1 (с. Соляне) і св. № 2 (с. Каліновка). Підтверджується наявність таманських (акчагильських) верств куяльніцького регіоярусу за фауною остракод на території Керченського півострову. The abundance patterns for the Late Miocene — Pliocene sediments from the Kerch peninsula using core ostracods records from the wells located at the north-western peninsula (No 2 (Kalinovka village) and No 1 (Solyanoe village)) are examined. The ostracod fauna study proves the occurrence of the Taman strata (Akchagyl ones) from the Kuyalnik regional stage, which is situated at the Kerch peninsula.