Вивчення впливу сольового стресу та абсцизової кислоти на активність ліпоксигеназ кукурудзи - Копіч, В.М.; Харченко, О.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено вплив сольового стресу та абсцизової кислоти (АБК) на активність ліпоксигеназ (ЛОГ) кукурудзи (9- й 13-ЛОГ). Показано зміни ЛОГ активності при дії АБК і сольового стресу. Обговорюється можливий шлях залучення ЛОГ метаболітів до формування клітинної відповіді при дії сольового стресу. Salt stress and abscisic acid (ABA) influences on the maize lipoxygenase (LOX) activity (9- and 13-LOX) are investigated. A variation of the LOX activity under the action of АВА and salt stress is demonstrated. The possible pathways of the involvement of LOX metabolites in the formation of a cell response to salt stress are discussed.