Стереотипізація ісламу і формування ісламофобії в Україні засобами масово/ї інформації - Гнесь, О. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2010)
Авторка О.Гнесь у статті «Стереотипізація ісламу і формування
ісламофобії в Україні засобами масової інформації» визначає роль
українських ЗМІ у світовому конфлікті цивілізацій та обґрунтовує принцип
«міжцивілізаційної об’єктивності» у роботі журналістів.
Ключові слова: мас-медіа, медіа-простір України, іслам, тероризм,
стереотипи, міжнародні новини. Автор О.Гнесь в статье «Стереотипизация ислама и формирование
исламофобии в Украине средствами массовой информации» определяет
роль украинских СМИ в мировом конфликте цивилизаций и обосновывает
принцип «межцивилизационной объективности» в работе журналистов.
Ключевые слова: масс-медиа, медиа-пространство Украины, ислам,
терроризм, стереотипы, международные новости. The author O.Gnes' in the article «Stereotyping of Islam and forming of
Islamophobia in Ukraine by mass Medias» determines the role of Ukrainian mass
media in the world conflict between civilizations and also grounds the principle of
«inter civilization objectivity» in journalist’s work.
Key-words: mass media, media-territory of Ukraine, Islam, terrorism,
stereotypes, international news.