Співвідношення філософії та релігії у філософській концепції М.Шелера - Бойчук, Н.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Наталія Бойчук «Співвідношення філософії та релігії у філософській
концепції М. Шелера». В статті досліджується співвідношення філософії і
релігії в філософській концепції Макса Шелера. Автор робить спробу визначити
специфіку розробленої німецьким мислителем системи єдино подібності і, на
основі цього, проаналізувати філософські пошуки Бога і релігійну віру в Нього.
Ключові слова: філософія, релігія, Бог, віра, система єдиноподібності,
інтенційність, філософія релігії. Наталия Бойчук «Соотношения философии и религии у философской
концепции М. Шелера». В статье исследуется соотношение философии и
религии в философской концепции Макса Шелера. Автор делает попытку
определить специфику разработанной немецким философом системы
единообразия и, на основании этого, проанализировать философские поиски Бога
и религиозную веру в Него.
Ключевые слова: философия, религия, Бог, вера, система единообразия,
интенциональность, философия религии. Natalia Boichuk «The relationship between religion and philosophy on the
philosophical concept of Max Scheler». This article researches the relationship
between religion and philosophy on the philosophical concept of Max Scheler. The
author attempted to define the specific features conformity system suggested by german
philosopher and to analyze philosophical searches of God and the religious belief in
God.
Key words: a philosophy, a religion, a God, system of conformity, an
Intentionality, a philosophy of religion.