Аналіз теологічного підґрунтя ісламського екстремізму - Голотін, С.І. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
В статті С.І. Голотіна «Аналіз теологічного підґрунтя ісламського екстремізму» критично аналізуються ісламсько-теологічні підстави екстремістських дій ісламських терористів. Досліджується наявність ісламської складової (сур та аятів Корану, хадисів Суни та інших постулатів богословських інтерпретацій священних текстів) в ідеології проповідників екстремізму. Ключові слова: іслам, ісламський екстремізм, ідштихад. В статье С.И. Голотина «Анализ теологических оснований исламского экстремизма» критически анализируются морально-теологические обоснования экстремистских действий исламский террористов. Исследуется исламская составляющая (тексты сур и аятов Корана, хадисов Суны и других постулатов богословских интерпретаций священного писания) в идеологии проповедников экстремизма. Ключевые слова: ислам, исламский экстремизм, идштихад. In the article of S.I. Golotin. On the theological substantiation of Islamic extremism» critically are analyzed the moral-theological substantiations of extremist actions Islamic of terrorists. Is investigated Islamic component (texts of surah's and aya's of the Qur'an, hadith's of Sunnah and other postulates of the theological interpretations of the Scripture) in the ideology of the preachers of extremism. The keywords: islam, Islamic extremism, idzhtihad.