Реліктові вияви форм первісних релігійних вірувань у православному християнстві - Базик, Д.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті Базика Д.В. «Ключові аспекти дослідження реліктових виявів форм первісних релігійних вірувань в православному християнстві» висвітлено специфіку відображення ранніх форм релігійних вірувань в культово- обрядовій практиці та віруваннях сучасних православних християн. Крім того, досліджено специфіку синкретичного характеру реліктових виявів первісних форм релігійних вірувань в сучасному православному християнстві України. Ключові слова: форми первісних релігійних вірувань, фетишизм, тотемізм, обряди ініціації, первісна магія, православне християнство. В статье Базыка Д.В. «Ключевые аспекты исследования реликтовых проявлений форм первобытных религиозных верований в православном христианстве» исследована специфика отражения ранних форм религиозных верований в культово-обрядовой практике и верованиях современных православных христиан. Кроме того, исследована специфика синкретического характера реликтовых проявлений первобытных форм религиозных верований в современном православном христианстве Украины. Ключевые слова: формы первобытных религиозных верований, фетишизм, тотемизм, обряды инициации, первобытная магия, православное христианство. The article of Bazyk D.V. "Key aspects of research relic of primitive forms of expressions of religious belief in Orthodox Christianity," The specific mapping of early forms of religious beliefs in religious rituals and beliefs of the modern practice of Orthodox Christians. In addition, the syncretic character of relict manefestations of primitive forms of expressions of religious beliefs in the modern Orthodox Christianity in Ukraine. Key words: primitive forms of religious beliefs, fetishism, totemizm, rites of initiation, the original magic, Orthodox Christianity.