Політика російського самодержавства щодо Римо-Католицької Церкви на Правобережжі України в 30-50-х роках ХІХ ст - Буравський, О.А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті БуравськогоО.А. «Політика російського самодержавства щодо Римо-
Католицької Церкви наПравобережній Україні в 30–50-х рр. ХІХ ст.» на основі архівних
документів проаналізовано особливості секуляризаційної реформи, проведеної російським
самодержавством щодо Римо-Католицької Церкви на Правобережній Україні в 30–50-х рр. ХІХ
ст.
Ключові слова: Римо-Католицька Церква, Правобережна Україна, римо-католицьке
духовенство, російське самодержавство. В статье Буравского А.А. «Политика российского самодержавия относительно
Римско-Католической Церкви на Правобережной Украине в 30–50-х гг. ХІХ в.» на
основании архивных документов проанализированы особенности секуляризационной
реформы, проведённой российским самодержавием относительно Римско-Католической
Церкви на Правобережной Украине в 30–50-х гг. ХІХ в.
Ключевые слова: Римско-Католическая Церковь, Правобережная Украина, римско-
католическое духовенство, российское самодержавие. Іn the article of Buravsky O.A. «The Russian Empire autocratic policy towards Roman
Catholicism on the Right-Bank Ukraine in the 30-50 s of the XIX th century» on the basis of the
archive documents the peculiarities of the secularization reform conducted by the Russian Empire
autocratic regime towards Roman Catholicism on the Right-Bank Ukraine in the 30-50 s of the XIX th
century are analysed.
Key words: Roman Catholicism, the Right-Bank Ukraine, the Roman Catholic clergy, the
Russian Empire autocracy.