Роль суфійських тарикатів в ісламізації Кримського півострова - Лавринович, О. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті О.Лавринович «Роль суфійських тарикатів в ісламізації
Кримського півострова» розглядаються тенденції поширення та форми
діяльності суфійських інституцій в Криму, їх роль у суспільно-політичному і
культурному житті регіону.
Ключові слова: іслам, тарикат, суфізм, суфійське братство, хабашизм. В статье Е.Лавринович «Роль суфийских тарикатов в исламизации
Крымского полуострова» рассматриваются тенденции распространения и
формы деятельности суфийских институций в Крыму, их роль в общественно-
политической и культурной жизни региона.
Ключевые слова: ислам, тарикат, суфизм, суфийское братство,
хабашизм. In the article by E. Lavrinovich "The Role of Sufi Tariqas in the Islamization
of the Crimean Peninsula" the author examines trends of distribution and forms of
Sufi institutions in the Crimea, their role in the socio-political and cultural life of the
region.
Key words: Islam, Tariqa, Sufism, Sufi orders, Habashizm.