Актуальні проблеми розвитку іудаїзму: найсучасніша англомовна історіографія - Козерод, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Козерод О.В. «Актуальні проблеми розвитку іудаїзму: найсучасніша
англомовна історіографія». Стаття є першим в українській науці комплексним
дослідженням, присвяченим сучасної англомовної історіографії проблем
розвитку іудаїзму. В ній міститься найбільш важлива інформація про нову
літературу з питань розвитку іудаїзму, які вийшли протягом 2009 року у світі. У
статті зроблений аналіз новітньої літератури, яка вийшла у США та у
англомовному світі з проблем іудаїзму і єврейської релігійного життя. У
підсумку сформульовані основні напрямки і характерні риси розвитку
англомовної історіографії іудаїзму в 2009 році.
Ключові слова: іудаїзм, історіографія, США, єврейський, релігійне
життя, філософія. Козерод О.В. «Актуальные проблемы развития иудаизма:
современная англоязычная историография». Статья является первым в
украинской науке комплексним исследованием, посвященным современной
англоязычной историографии развития иудаизма. В ней содержится наиболее
важная информация о нових книгах по вопросам развития иудаизма, вышедших
на протяжении 2009 года в мире. В статье проводится анализ недавно
появившейся в США и в англоязычном мире литературы по проблемам иудаизма
и еврейской религиозной жизни. В итоге сформулированы основные
направления и характерные черты развития англоязычной историографии
иудаизма в 2009 году.
Ключевые слова: иудаизм, историография, США, еврейский, религиозная
жизнь, философия. Кozerod O.V. «Actual problems of development Judaism: Modern English
Historiography». This is the first comprehensive research of the Modern English
Historiography of Judaism in Ukrainian Science, considered the most important facts
about new books about Judaism in the world. It also includes analysis of the most
impotent literature about Problems of Judaism and Jewish Religious life in USA and
the world. As a result there are conclusion are formulated on the basic problems of
English Historiography of Judaism of 2009.
Keywords: Judaism, Historiography, USA, Jewish, Religious life, Philosophy.