Идентификация параметров системы конвективно-диффузионного переноса - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Для ряду комплексних обернених задач відновлення параметрів багатокомпонентних параболічних розподілених систем запропоновано обчислювальні алгоритми реалізації градієнтних методів на основі розв’язання прямих і спряжених задач у слабких постановках. Запропонований підхід виключає необхідність явної побудови функціоналів Лагранжа та використання функцій Гріна. Computational algorithms are proposed for realization of gradient methods based on the solution of direct and conjugate problems in weak formulations for some inverse problems of restoration of parameters of multicomponent parabolic distributed systems. The proposed approach obviates the necessity for construction of Lagrange functionals in an explicit form and for the use of the Green function. Refs: 8 titles.