Онтологический подход к спецификации свойств программных систем и их компонентов - Бабенко, Л.П. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано новий підхід до організації життєвого циклу розробки програмних систем, орієнтований на максимально можливе використання готових рішень на всіх стадіях розробки нових програмних продуктів. Зазначений підхід ґрунтується на оригінальному механізмі спільного використання онтологій проблемних областей і онтологій, що відносяться до процесів програмної інженерії і типів готових рішень. A new approach to the organization of life cycles of software systems is proposed that is oriented toward the maximally possible use of reusing assets at all stages of development of new software products. This approach is based on an original mechanism of sharing ontologies of problem domains (applications) and ontologies of software engineering and reusing assets.