Подклассы разрешимых задач из классов задач комбинаторной оптимизации - Тимофеева, Н.К. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Наведено огляд відомих підкласів розв’язних задач із класів комбінаторної оптимізації. Для розв’язних задач комівояжера, розміщення об’єктів на заданій поверхні, задачі про призначення, кластеризації проведено аналіз зміни значень цільової функції на заданому упорядкуванні комбінаторних конфігурацій. The well-known subclasses of solvable problems from the classes of combinatorial optimization are reviewed. For solvable problems such as a traveling salesman problem, location problem, assignment problem, and clustering problem, the changes of values of the objective function on the given organization of combinatorial configurations is analyzed.