Структурные модели алгоритмов в задачах прикладного программирования. I. Формальные алгоритмические структуры - Шинкаренко, В.И.; Ильман, В.М.; Скалозуб, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано структурний підхід до моделювання алгоритмів. Введено поняття алгоритмічної структури з операціями над алгоритмами. Моделі алгоритмів, побудовані на основі алгоритмічних структур, відбивають аспекти представлення і виконання алгоритмів. Розглянуто приклади структурної і шляхової моделі алгоритмів. A structural approach to modelling algorithms is proposed. The concept of an algorithmic structure with operations over algorithms is introduced. The proposed algorithm models based on algorithmic structures reflect aspects of algorithm representation and execution. Examples of structural and path models of algorithms are considered.