Эквивалентность регулярных выражений в частично коммутативном алфавите - Шукурян, А.С. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто проблему еквівалентності регулярних виразів в частково комутативному алфавіті, коли елементи неперетинних підмножин переставні. Доказано розв’язність спеціального випадку проблеми, коли потужність однієї підмножини більша одиниці, а потужність решти підмножин дорівнює одиниці. The equivalence problem is considered for regular expressions over a partially commutative alphabet. The alphabet is decomposed into disjoint subsets of noncommutative elements. The special case of the problem when the cardinal number of only one of subsets is larger than 1 and cardinal numbers of other subsets are equal to 1 is proved to be algorithmically solvable.