Многокритериальные задачи комбинаторной оптимизации на множестве полиразмещений: полиэдральный подход к решению - Семенова, Н.В.; Колечкина, Л.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто багатокритеріальні задачі дискретної оптимізації на допустимій комбінаторній множині полірозміщень. Досліджено структурні властивості допустимої області та різних видів ефективних розв’язків. На основі розвитку ідей евклідової комбінаторної оптимізації і методу головного критерію розроблено і обґрунтовано поліедральний підхід до розв’язання розглянутого класу задач. Multicriteria discrete optimization problems over feasible combinatorial sets of polyallocations are considered. Structural properties of feasible domains and different types of efficient solutions are investigated. Based on the development of ideas of Euclidean combinatorial optimization and the major criterion method, a polyhedral approach to the solution of mentioned problems is developed and founded.