Системный подход к оцениванию взаимного влияния признаков в тестовом распознавании - Колесникова, С.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто задачу оцінювання вагових коефіцієнтів ознак, що використовуються в інтелектуальних системах підтримки прийняття рішень. На базі введених спеціальних мір відносної важливості ознак описано процедуру визначення значимості ознак, доведено її властивості і наведено ілюстративні приклади. The problem of estimation of weight coefficients of features used in intelligent decision-making support systems is considered. A procedure is proposed for estimating the significance of features that is based on introduced special relative feature importance measures. The properties of this procedure are proved and illustrative examples are given.