Эволюция системы обслуживания в схеме диффузионной аппроксимации - Мамонова, А.В.; Гриза, Ю.Ф. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Вивчається асимптотична схема дифузійної апроксимації для еволюції вимог у напівмарковській системі обслуговування. При доведенні теореми про дифузійну апроксимацію використовується компенсуючий оператор відповідного марковського процесу. Вказана задача розв’язується шляхом використання процедури фазового укрупнення. An asymptotic diffusion approximation scheme is investigated as applied to the requirement evolution in semi-Markov queuing systems. In proving the theorem on the diffusion approximation, the compensating operator of the corresponding extended Markov process is used. This problem is solved with the help of a phase merging procedure.