Метод функций Ляпунова исследования устойчивости стохастических систем ИТО случайной структуры с импульсными марковскими переключениями. II. Устойчивость по первому приближению импульсных стохастических систем с марковскими параметрами - Лукашив, Т.О.; Юрченко, И.В.; Ясинский, В.К. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Використано апарат функцій Ляпунова, поняття інфінітезимального оператора в силу системи (для обчислення якого достатньо тільки відомих коефіцієнтів системи) для дослідження асимптотичної стохастичної стійкості в цілому і асимптотичної p-стійкості в цілому. Розглянуто стійкість при постійно діючих збуреннях. The asymptotic stochastic stability on the whole and asymptotic p-stability on the whole are investigated with the help of the Lyapunov functional method and an infinitesimal operator (it is computed only from the coefficients of a system). The stability under constant perturbances is also considered.