Методы распознавания групповой принадлежности, основанные на доверительных границах, и их апробация в клинической онкологии - Петунин, Ю.И.; Клюшин, Д.А.; Голубева, Е.Н.; Налескина, Л.А.; Кунская, Л.Н.; Чехун, В.Ф. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Побудовано довірчі межі для невідомих коефіцієнта кореляції та математичного сподівання за допомогою правил 3 1s та 2 1s , які дозволяють вирішити проблему статистичного аналізу залежності різних випадкових величин. Одержані результати використовуються для дослідження кореляції між вмістом гомоцистеїну та різними клінічними показниками. The paper constructs confidence intervals for the unknown coefficient of correlation and mathematical expectation using 3S1 and 2S1 rules. The confidence intervals allow solving the problem of statistical analysis of the dependence between different random variables. The results are used to analyze the correlation between the content of homocystein and various clinical indices.