Построение дискретного приближенного решения нелинейной системы динамики двухфазных грунтовых сред - Скопецкий, В.В.; Марченко, О.А.; Самойленко, Т.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Для нелінійної диференціальної моделі динаміки двофазових ґрунтових середовищ побудовано повністю дискретний наближений узагальнений розв’язок, отримано оцінку його збіжності до відповідного узагальненого розв’язку в просторі W¹2(Ω). A discrete approximate generalized solution is derived for a nonlinear differential model of the dynamics of two-phase soil media and its convergence is estimated for the corresponding generalized solution in the W¹2(Ω) space.