Выбор параметра модифицированного аддитивно-усредненного метода - Прусов, В.А.; Дорошенко, А.Е.; Черныш, Р.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Отримано вирази залежності часу розв’язання задачі та оцінки його точності від параметра схеми. Розглянуто оптимізаційну задачу вибору параметра у розумінні критерію «часові витрати — точність розв’язку». Отримано парето-оптимальну множину розв’язків. Зроблено вибір оптимального значення параметра методом ідеальної точки. Expressions are obtained for the dependence of the problem time and the estimate of solution accuracy on the parameter. An optimization problem of the parameter choice using a «time cost — solution accuracy» criterion is considered. A Pareto-optimal set of solutions is obtained. The best value is chosen by using the ideal-point method.