Анализ и синтез систем классификации сигналов средствами возмущений псевдообратных и проекционных операций - Кириченко, Н.Ф.; Кудин, Г.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто синтез систем класифікації сигналів на основі використання результатів з теорії збурення псевдообернених та проекційних матриць. Запропоновано алгоритми виділення (фільтрації) на скінченній множині точок із Rⁿ віддільних та роздільних підмножин. The paper considers the synthesis of signal classification systems using the theory of perturbation of pseudoreverse and projection matrices and propose an algorithm to select (filter) separable subsets on a finite point set from Rⁿ