Техника следов в разрешении проблемы эквивалентности в алгебраических моделях программ - Подловченко, Р.И. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто алгебраїчні моделі послідовних програм без процедур. Досліджено питання застосування техніки слідів для розв’язання проблеми еквівалентності в таких моделях. Виділено моделі, що названі зрівноваженими півгрупами з лівим скороченням, до яких дійсно застосовна техніка слідів при розв’язанні в них проблеми еквівалентності. Algebraic models of sequential programs without procedures are considered. The question of applicability of the technique of traces to equivalence checking problems for such models is investigated. Models called balanced left-cancellative semigroups are singled out for which the technique of traces provides an effective decision procedure.