Контейнерные средства кластеризации и классификации сигналов - Кириченко, Н.Ф.; Корлюк, А.С.; Кривонос, Ю.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Контейнерні засоби кластеризації та класифікаії сигналів застосовуються при синтезі систем розпізнавання образів. Використання властивостей псевдообернених операцій та еліпсоідальних контейнерів дозволяє сформувати зручні для використання правила класифікації сигналів в системах розпізнавання образів. Container methods of clustering and classification of signals are used in synthesizing pattern recognition systems. The use of properties of pseudoreverse operations and generalized ellipsoidal containers allows one to form signal classification rules suitable in pattern recognition systems.