Оптимизация схемы автомата Мура, реализуемой в базисе ПЛИС - Баркалов, А.А.; Титаренко, Л.А.; Цололо, С.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Запропоновано метод оптимізації апаратурних витрат в логічній схемі автомата Мура, що реалізується в базисі ПЛІС. Метод дозволяє використовувати декілька джерел кодів класів псевдоеквівалентних станів завдяки значному коефіцієнту об’єднання за входом у макроосередки програмованої матричної логіки. При використанні запропонованого методу виникає п’ять нових моделей схеми автомата Мура. Запропоновано метод синтезу моделі з трьома джерелами кодів, наведено приклад його використання. A method is proposed for optimization of hardware expenditures for the implementation of Moore FSMs in CPLDs. The method lies in using several sources of codes of classes of pseudo-equivalent states, which is possible owing to a wide fan-in of PAL macrocells. The proposed method generates five new circuit models of a Moore FSM. The method of synthesis of a model with three sources of codes is proposed, and an example of its application is presented.