Єпиcкоп Анатолій (Станкевич) та виникнення білоруської національної ідеї - Ільїн, О. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті розглядається білоруський період життя і творчості єпископа Анатолія (Станкевича), його внесок у розвиток білоруської історичної науки та полісько-української літератури на тлі виникнення білоруської національної ідеї. В статье рассматривается белорусский период жизни и творчества епископа Анатолия (Станкевича), его вклад в развитие белорусской исторической науки и полесско-украинской литературы на фоне возникновения белорусской национальной идеи. Belarusian period of life and work of Bishop Anatoliy (Stankevich), its contribution to the development of the Belarusian historical science and Polisske-Ukrainian literature on the back ground of the Belarusian national idea coming into existence are considered in the paper.