Сільськогосподарські товариства України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.: досвід історіографічних напрацювань сучасної вітчизняної науки - Демуз, І. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті здійснено огляд окремих публікацій сучасного періоду, що висвітлюють питання діяльності сільськогосподарських товариств України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.; проаналізовано напрацювання істориків-аграрників і виділено перспективні напрямки для подальших досліджень проблеми. В статье осуществлён обзор отдельных публикаций современного периода, которые освещают вопросы деятельности сельскохозяйственных обществ Украины второй половины ХІХ – начала ХХ ст.; проанализированы наработки историков-аграрников и выделены перспективные направления для последующих исследований проблемы. The paper carried out a review of selected publications of the modern period, which highlight the issues of the agricultural societies of Ukraine in the second half of the XIX-th – early XX-th century; historians of agrarian developments have been analyzed, perspective directions of future research of the problem have been identified.