Прояви бандитизму та антирадянські акції в Чернігівській області (1943–поч.1950-х рр.) - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті вперше зроблено спробу розкрити маловідомі сторінки історії Чернігівщини періоду Другої світової війни – подолання правоохоронними органами проявів бандитизму та антирадянських акцій на визволеній від окупантів території області. В статье впервые сделана попытка раскрыть малоизвестные страницы истории Черниговщины периода Второй мировой войны – преодоление правоохранительными органами проявлений бандитизма и антисоветских акций на освобожденной от оккупантов территории области. The article first attempt to uncover little known history pages of Chernihiv region during the World War II period – overcoming by law enforcement authorities the manifestations of banditry and criminal crime on the territory, liberated from occupation.