Изменение сна после ритмических холодовых воздействий у крыс с искусственно вызванным дессинхронозом - Венцковская, Е.А.; Шило, А.В.; Бабийчук, Г.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Інверсія світлового режиму приводила до появи тривалих епізодів як підвищеної, так і зниженої кількості сну у щурів в нехарактерний для інтактних тварин час доби. Ритмічні холодові впливи приводили до прискорення нормалізації тимчасової організації сну. The inversion of the light regime led to the appearance of long-term episodes of both high and low sleep amounts in rats uncharacteristic for the intact animals the time of day. Rhythmic cold exposures led to the acceleration of sleep structure normalization.