Определение модуля сдвига мембран эритроцитов, находящихся в суспензии - Гордиенко, Е.А.; Тодрин, А.Ф.; Осецкий, А.И.; Попивненко, Л.И. (Проблемы криобиологии, 2010)
Описаны динамический метод и устройство, предложен алгоритм расчета среднего модуля мембран эритроцитов, находящихся в суспензии и протекающих через плоский канал. Представлены экспериментальные данные значений модуля сдвига мембран эритроцитов в зависимости от температуры и сроков гипотермического хранения крови. Описані динамічний метод і пристрій, а також запропоновано алгоритм розрахунку середнього модуля зсуву мембран еритроцитів, які знаходяться в суспензії та протікають крізь плоский канал. Наведено експериментальні дані значень модуля зсуву мембран еритроцитів в залежності від температури і строків гіпотермічного зберігання крові. A dynamic method and a device are described; an algorithm for calculation of the average shear modulus of membranes of suspended erythrocytes flowing through a flat canal is suggested. Experimental data on erythrocyte membrane shear modulus depending on temperature and terms of hypothermic storage of blood are presented.