Опыт разработки семейства кластерных комплексов Инпарком - Молчанов, И.Н.; Перевозчикова, О.Л.; Химич, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто проблеми розробки паралельних алгоритмів та програм для розв’язання так званих задач трансобчислювальної складності. Сформульовано вимоги до якості програмної складової інформаційних технологій (ІТ) та інструментів розробки паралельних МPI програм. Запропоновано інтелектуальну ІТ для автоматизації дослідження та розв’язання задач науки та інженерії і на її основі сформульовано принципи створення знанняорієнтованих комп’ютерів Інпарком. The creation of parallel algorithms and programs to solve the so called problems of trans-computational complexity is considered. The requirements to the quality of both the IT program component and tools for the development of parallel MPI-programs are formulated. An intelligent IT is proposed to automate the investigation and solution of problems arising in science and engineering and is used to formulate the principles of creating Inparcom knowledge-based computers.