Свойства реляционного каркаса на множестве семантически атомарных предикатов - Панченко, Б.Е.; Писанко, И.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Проаналізовано властивості реляційного каркасу, що синтезується на множині семантично атомарних предикатів. Показано, що реляційний каркас стійкий відносно модифікації базової множини предикатів. Стійкість щодо модифікацій, повнота та єдинність дозволяють розглядати реляційний каркас як універсальний «носій» даних для предметних областей з довільно заданою семантикою. The properties of a relational framework synthesized on a set of semantically atomic predicates are analyzed. It is shown that a relational framework is stable with respect to the modification of the basic predicate set. The stability, uniqueness, and completeness allow considering the relational framework as a universal «medium » for subject fields with arbitrary semantics.