Оптимизация хирургического лечения больных с посттравматической деформацией шейки матки - Чурилов, А.В.; Кушнир, С.В.; Попандопуло, А.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
проведено порівняльний аналіз швидкості заживлення рани шийки матки після ексцизії у100 хворих з післятравматичною деформацією шийки матки. Встановлено, за даними планіметричного моніторингу, що при використанні радіохвильовоі ексцизії має місце прискорення процесів заживлення рани в порівнянні з діатермоексцизією. In 100 patients we have analyzed the terms of epitalisation of сervical wound after diаtermosurgical and radiosurgical treatment. By means of monitoring it was established that the use of radiosurgical excision reduce the terms of epitelisation.