Тактика ведения женщин с хроническим сальпингоофоритом - Щербина, Н.А.; Сухина, Н.П.; Салтовский, А.В.; Куричева, Н.Ю.; Ткачева, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В огляді представлено дані про поширеність запальних захворювань органів малого тазу в даний
час, відображено їх вплив на стан здоров'я, зокрема репродуктивної функції, жінок, а також описані сучасні
етіопатогенетично обумовлені підходи до їх діагностики та лікування. The review presents data on the prevalence of inflammatory diseases of the pelvic organs at the moment,
reflect their impact on health, particularly reproductive functions, women, and describes the current due to the
etiopathogenetic approaches to diagnosis and treatment.