Свинец вбиосредах у женщин с гиперплазией эндометрия в репродуктивном возрасте - Соловьёва, Е.А.; Чурилов, А.В.; Козлов, К.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Спектрометричнo вивчено зміст і розподіл свинцю у біосередовищах у жінок з гіперплазією ендометрія
у репродуктивному віці з 37 до 46 років. Встановлено, що у плазмі крові, цервіко-вагінальному секреті і
рідині мено-метрорагії спостерігається зростання концентрації свинцю протягом досліджуваного періоду
репродукції. Найбільш виражене зростання концентрації металу було виявлено в рідині мено-метрорагії у
жінок з атиповою формою гіперплазії ендометрія. By means of spectrometric analysis, it was studied the content and distribution of lead in biological media of
women with endometrial hyperplasia in reproductive age from 37 to 46 years. The increase in the concentration of
lead during the studied reproductive period was observed in tested biological media (blood plasma, cervico-vaginal
secretions and menometrorrhagia fluid). The highest increase of metal was found in menometrorrhagia fluid of
women with atypical endometrial hyperplasia.