Характеристика микробного пейзажа влагалища у девочек препубертатного возраста в норме и при вагинальном дисбиозе - Чайка, А.В.; Рутинская, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті проаналізовано особливості мікробного пейзажу піхви у дівчаток препубертатного віку в
нормі та при наявності вагінального дисбіозу на сучасному етапі. Дослідження вагінального мікробіоценозу
виконувалося за допомогою методу комплексної кількісної полімеразної ланцюгової реакції у режимі
реального часу із застосуванням тест-систем «Фемофлор». The article analyzes peculiarities of vaginal microbial landscapein prepubertal girls in the presence
of vaginal dysbiosis today. Study of vaginal microflora was performed by the method of complex
quantitative polymerase chain reaction in real time using the test systems «Femoflor».