Офисная гистероскопия в диагностике состояния эндометрия в предгравидарной подготовке пациенток с привычной потерей беременности - Яроцкий, Н.Е.; Семенюк, Л.Н.; Лищук, В.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Дослідження ендометрію проводилося в комплексній підготовці при плануванні вагітності у жінок із звичною втратою вагітності. група склала 100 пацієнток зі звичною втратою вагітності в терміні до 12 тижнів гестації. Базою проведення досліджень були гінекологічне відділення Київської міської клінічної лікарні №18 та універсальна клініка «Оберіг» протягом 2011-2012 років. Дослідження проводилися офісним гістероскопом, з рідиною (фізіологічний розчин). Метод офісної гістероскопії значно поліпшує діагностичні можливості виявлення внутрішньоматкової патології, дозволяє своєчасно скоректувати та індивідуалізувати терапевтичні заходи, при мінімальній травматичності має досить велику діагностичну цінність. The study was conducted in complex endometrial preparation in planning pregnancy in women with repeated pregnancy loss. Group was 100 patients with the repeated loss of pregnancy up to 12 weeks of gestation. The base of the studies were gynecological department of the Kyiv City Clinical Hospital №18 and universal clinic «Oberig» at 2011-2012. Research was conducted by office hysteroscopy with fluid (physiological solution). Method of office hysteroscopy significantly improves diagnostic capabilities detect intrauterine pathology, allowing time to adjust and individualize therapeutic measures with minimal traumatic has pretty much diagnostic value.